Бегал од полицијата за да му се исполни животната желба

Возач од американската сојузна држава Ајова бил „уловен“ по полициска потера, по што им рекол на полицајците дека тој всушност и сакал тие да го бркаат, оти тоа му било на „листата желби“.

img

Четириесет и шестгодишниот возач одбил да застане кога полицијата се обидела да го запре на еден магистрален пат, по што уследила 15-минутна брканица.

Кога бил приведен, признал дека сето тоа било намерно.

Полицискиот наредник Скот Брајт изјави дека во својата 28-годишна кариера никогаш не чул таков изговор.

 

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 13 октомври 2017 12:46:00
Напишано од емилија


Последни вести