Ќе се изненадите: Еве зошто венчалниот прстен се носи токму на четвртиот прст

Сите знаеме дека венчалниот прстен се носи  на четвртиот прст, но ретко кој ја знае причината. 

img

Во видеото во продолжение симболично е прикажано зошто е тоа така и што одредени прсти преставуваат во нашиот живот.

Палците се нашите родители, показателите се нашите браќа и сестри, средниот прст сме самите ние, четвртиот е нашата сродна душа, додека петтиот прст се нашите деца.

Спојте ги рацете и прстите како во видеото и обидете да ги одвоите еден по еден. Сите можат да бодат одвоени освен домалиот четвртиот прст. Тоа е затоа што вистинската  љубовта е вечна.

Facebook impact:

Објавено петок, 20 октомври 2017 07:26:00
Напишано од Вероника