Дали имате слушнато за panelle? Тоа е сицилијанска улична храна која се прави од брашно од наут и зачини и обично со крокети или помеѓу две парчиња леб како сендвич. […]
Кулинарство
Канелони со мелено месо
Потребни состојки: 16 канелони 2 лажици рендан пармезан за фил 80 г кромид 400 г мелено месо 4 лажици масло 2 лажици оригано 80 г пармезан 200 мл павлака за […]
Чорба од спанаќ и морско оревче
Спанаќот е растение кое е многу богато со вода. Тоа има многу ниска калорична вредност, 2,2 % протеини, 3,9 % јаглехидрати и 0,5 % масти’. Спанаќот содржи: Фолна киселина – […]
Торта од палачинки и нутела
Палачинки 1 јајце 1 чаша брашно 100 мл. млеко 200 мл. вода 1/2 чаша мелени лешници 1 ванила прстофат сол 2 лажици масло Фил 250 мл. слатка павлака 2 лажици […]
Вегански бургери од наут и тиква
Одличен рецепт за време на есенските и зимските месеци! Овие бургери од наут и тиква се толку вкусни што ќе го импресионираат секој што ќе ги проба! Вегански бургери од […]
Домашен сладок колач со јаболки: Здрав десерт со малку состојки, готов за неколку минути!
Овошните колачи на многумина им се омилени, а особено оние со јаболки. Овој колач можете да го консумирате за појадок или ужинка, да го сервирате со чај или кафе. Состојки […]
Направете домашна коцка за супа – неспоредливо е подобра и поздрава од куповната
Коцката за супа е прилично едноставна за правење, а вкусот може да се прилагоди според вашите желби – малку повеќе зеленчук, помалку сол… Во продолжение ви претставуваме рецепт за домашна […]
Бабите знаат најдобро, еве зошто овие три работи секогаш ги имаат во кујна
Нашите баби се секогаш грижливи и воглавно попопустливи од родителите. Во кујните на бабите секогаш има храна со неверојатен вкус што никогаш не се заборава. Што и да подготват, нивната […]