Маснотиите во исхраната се многу интересна тема. Можеби нема да слушнете дека многу луѓе велат дека сакаат повеќе маснотии, но на нашите тела им требаат масти за да функционираат правилно. […]
Здравје
НАЈСИЛНИОТ АНТИБИОТИК ОД ПРИРОДАТА! Зачин кој детоксицира, го штити срцето и го зајакнува имунитетот
Куркумата е зачин за кој често се вели дека е еликсир на здравјето! Заедно со медот обезбедува совршена комбинација за добро здравје во секоја смисла. Мешавина од куркума и мед […]
Јадете по четири бадеми секој ден: Овие причини ќе ве натераат тоа да го направите денес
Новиот милениум со себе донесе многу нови информации кои беа актуелни уште од античко време, но поради одредени околности беа изгубени и заборавени. Сепак, ерата на работните места кои бараат […]
3 парчиња дневно помагаат за намалување на крвниот притисок: Ова овошје е „суво злато“ и за коските
Смоквите многумина ги нарекуваат природни „слатки“ затоа што се исклучително богати со шеќер. Покрај тоа тие содржат протеини, но и калциум, витамин К, калиум, железо и магнезиум. Во сезоната, тие […]
Вечна дилема – дали јајцата го зголемуваат нивото на холестерол?
Јајцата се многу хранлива намирница и важен извор на протеини и антиоксиданси. Идеални се за секој кој сака да го зголеми внесот на протеини или да започне диета за да […]
Најдоброто овошје против холестерол, висок крвен притисок и …
Досегашните студии покажаа дека урмите се суперхрана која го штити организмот од холестерол, од висок крвен притисок и од мозочен удар. Придобивките од јадењето урми се безбројни, но ова се […]
Два зачини кои ефикасно ги топат мастите во организмот – можете да ги додадете во секој оброк
Одржувањето на нивото на висцерални масти на минимум е клучно за здравјето на целиот организам. Познато е дека исхраната богата со заситени масти и шеќери ги зголемува висцералните масти, но […]
Што се случува во нашето тело кога постиме?
Постот може да има многу моќни ефекти врз нашето тело и да понуди голем број на придобивки. Ако се прашувате што всушност се случува во нашето тело, од час во […]