Живот

Живот

Солариум: ако баш мораш…

Ако некако можеш, секако избегни го солариумот.  Ако не, прочитај понатаму! Овој пат нема да пишуваме за неговите добри и лоши страни, туку за неговото правилно користење. 1. Во солариум […]

Живот

Што и да е, ќе помине…

Еве еден атипичен текст, или нешто слично на текст за вас.. Се одлучивме да ви ја понудиме на слушање легендарната „Што и да е, ќе помине“ на Владо Јаневски, заедно […]

Живот

Социјалната изолација го зголемува ризикот од смрт

Социјалната изолација, особено кај постарите лица, е поврзана со поголем ризик од смрт, според анкетата спроведена во Велика Британија. Научниците од UCL факултетот користеле податоци на околу 6.500 луѓе на […]