Интервјуа

Интервјуа

Лашкоска:ВМРО-ДПМНЕ, иднината ја темели на младите

Интервју со кандидатот за пратеник во ИЕ4, Лашкоска Ане за Пулс24: ВМРО-ДПМНЕ, иднината ја темели на младитеПрашање ПУЛС24:  Што нуди Вашата Изборна Програма со која очекувате да ги добиете гласовите на избирачите? […]

Интервјуа

Манчев: Нема ништо по вредно и поискрено од детската насмевка

Интервју со Ванковер Манчев за Пулс24: Нема ништо по вредно и поискрено од детската насмевка1. Прашање ПУЛС24:  Вие сте лекар, како се одлучивте ова да биде Ваша примарна професија?  Манчев: За мене […]

Интервјуа

Манчев: Предвидуваме нови 600 милиони евра субвенции за земјоделците

Кандидатот за пратеник Ванковер Манчев во интервју за Пулс24 се изјасни по повеќе прашања поврзани со новата програма што ја нуди ВМРО-ДПМНЕ, како и за револуционерните проекти.ПУЛС24: Г-дине Манчев, што […]

Интервјуа

Алексовска: За да најдат работа, младите можат да искористат неколку програми и проекти при АВРМ

Агенцијата за вработување на Република Македонија спроведува многубројни мерки за намалување на невработеноста во државата. За да дознаеме повеќе за состојбата на невработеноста разговаравме со Слободанка Алексовска, директорката на центарот […]

Вести Интервјуа

Интервју со Филип Петровски за Телеграф: Невозможно е министерот да не знае што се случувало во тајните служби

Очигледно е дека тајната служба продолжила да работи во интерес на тогашната номенклатура на власт која ги користела услугите на тајната служба како да се едно и исто, што не […]

Интервјуа

Василевски: Реформите во здравството дадоа резултат

За реформите во здравството, новата опрема, инвестициите во градба и реконструкција на болници, едукацијата на докторите во познати медицински центри во странство, како лекар во интервју за zdravstvo24.mk зборува д-р […]

Интервјуа

Дарковска-Серафимовска: Следува ново намалување на цените на лековите

За легализацијата на канабисот за медицински цели во Македонија и достапноста на овој препарат за тешко болните пациенти, подготовките за ново намалување на цените на лековите, за руралните аптеки и […]

Интервјуа

Трајковски: Животот во Гази Баба се враќа во нормала, со многу работа се санираат штетите од поплавите

На почетокот на август, Скопје го зафати големо невреме во кое најпогодена беше општина Гази Баба. Во интервју за Курир, градоначалникот Тони Трајковски говори за последиците од поплавите, за реакцијата […]

Интервјуа

Климовски: Диоптерот на СЈО, а уште повеќе на раководителот на овој параорган е политички фокусиран и е со тотално изместена правна диоптрија

Времето покажа дека СЈО на Катица Јанева е орган кој селективно, неиздржано и необјективно дејствува во правосудниот систем и постапува по директивите на опозицијата, а не според принципите на уставност […]

Вести Интервјуа

Се бранат престапници, а се гонат обични граѓани: Слушнете го интервјуто на Филип Петровски во емисијата „Пулт“

Директорот на Државниот архив на Република Македонија и политичкиот аналитичар д-р Филип Петровски, гостуваше во емисијата „Пулт“ на Радио Слободна Македонија. Петровски во интервјуто отворено зборуваше за настанатите проблеми во […]

Интервјуа

Експертот Вдовински открива дали е можно да се повтори земјотресот од 1963-та

Светскиот експерт за земјотреси д-р Шимон Вдовински (Dr. Shimon Wdowinski) кој ја застапува теоријата за можната поврзаност помеѓу големите врнежи и земјотресите ја анализира состојбата во Македонија за порталот  енаука.Вдовински е […]

Интервјуа

Аџиовска: Клиниката за пулмологија е лидер во својата област

Во еден функционално соодветен простор, благодарение на Министерството за здравство е вградена високвалитетна опрема која овозможува да се изведуваат и најсложените дијагностички и тераписки процедури, со единствена цел да бидат […]