Ознака: партии

Вести

СИТЕЛ: Партиите не ги менуваат ставовите- продолжуваат консултациите во Собрание

И денешната координативна средба меѓу парламентарните групи заврши без конечен договор. Партиите се уште со спротивставени ставови во однос на тоа кому треба да му припадне местото претседател на собранската […]

Вести

Костов: Да ги оставиме партиите и лидерите да си ја завршат работата

Треба да ги оставиме партиите и лидерите да си ја завршат работата според Уставот, апелира аналитичарот Сотир Костов.  „Верувам во капацитетот на преговарање меѓу Груевски и Ахмети, но не можам […]

Вести

Платформата на албанките партии е уцена за мнозинскиот народ во Македонија

Партијата за интеграција на Ромите во Република Македонија ги следи настаните што се случуваат во врска со објавувањето на таканаречената Платформа на албанските политички партии каде според нив тоа сенивните […]

Вести

СДСМ е втората албанска партија во Македонија

Значајно е да започне процесот и да се фокусира на политичари и политичка сила која што има сериозен коалициски потенцијал тврди Бранко Героски.  Таа партија е СДСМ во секој случај. Некои […]

Вести

Потребна е согласност од сите четири партии потписнички покрај двотретинското мнозинство за промена на законот на СЈО

Ед­на од точ­ки­те во плат­фор­ма­та е и ра­бо­та­та на СЈО. Ка­ков е Ва­ши­от став за про­дол­жу­ва­ње­то на 18-те ме­се­ци на СЈО?-Имав­ме пре­го­во­ри ле­то­то 2015 го­ди­на. Си­те 4 пар­тии се до­го­во­рив­ме […]

Вести

Партиите да бидат сплотени за државните интереси

Го повикувам лидерството на двете најголеми партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ да смогнат сила за да си простат, да се помират и конечно да се сплотат околу националните интереси на македонскиот […]

Вести

Граѓаните бираат меѓу кандидати на 11 коалиции и партии

На деветите парламентарни избори во Македонија, четврти предвремени од 2008 година наваму, учествуваат 11 коалиции и партии со 58 листи и 1.092 кандидати. Гласачките ливчиња ќе бидат на македонски јазик, […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ добива поддршка од своите сестрински партии од Европа

-Тука имаме и преставници од сестринските политички партии од Албанија, Косово, Србија како и од Босна и Херцеговина а заедно разговараме за економските и социјалните политики на нашите партии, изјави […]