Технологија

Технологија

Хибридни харддискови – идеална комбинација

Хибридните харддискови денес претставуваат идеална комбинација на харддиск со голем капацитет и брзина.  Сингапурскиот Data Storage Institute создал хибриден харддиск кој има дебелина од само 5mm. Единственото нешто што останува […]

Технологија

Curiosity еден ден може да се врати на Земјата

Директорот одделот за истражување на Марс при американската агенција за вселенски истражувања NASA, Даг Меккујстон се надева дека еден ден астронаутите ќе можат да го вратат на Земјата роботизираното вселенско […]

Технологија

Google објави верзија за пребарување за Windows 8

Интернет компанијата Google разви нова апликација на својот сервис за пребарување, како и верзија на интернет пребарувачот Chrome за оперативниот систем Windows 8, чиешто официјално лансирање беше во петокот, јави […]