Во брак сме 15 години и имаме секс секој ден- се се промени кога на радио го слушнав ова!

Мојот љубовен живот не беше најдобар се додека на радио не слушнав за предизвикот 60 дена секс. Си помислив, Зошто да не! 

img

Јас и мојот сопруг Џон имавме секс еднаш неделно. Не затоа што не бевме заинтересирани за повеќе секс, туку поради многу други работи. Имавме четири деца, работа, на крајот од денот бевме изморени. Јас бев на антидепресиви, што влијаеше на моето либидо.

Помислив дека предизвикот од 60 дена може само да му помогне на нашиот брак. Кога дојдов на работа, веднаш му пишав на сопругот и му предложив авантура. Се заинтересира, ми предложи да почнеме уште таа вечер. Правилата беа следни: ќе имаме секс сите 60 дена, со исклучок на деновите кога сме болни, ако патуваме и кога ќе имам месечен циклус.

 

Ни одговараше. Го немаше она „ќе имаме“ ли вечер, тоа се подразбираше. А само неколку дена по стартот на експериментот се случи нешто навистина интересно. Џон стана многу нежен со нашите деца, навечер ги сместуваше во кревет. Кога му спомнав за тоа, почна да ми кажува дека се чувствува опуштено, дека не му е важно колку време има за спиење. Приметивме дека и двајцата сме опуштени во врска и со многу други работи.

Не само што сексот влијаеше на нашето расположение, туку не поврза и подлабоко. Ноќите станаа романтични, масажа, музика сето тоа стана дел од нашето секојдневие. Гледајќи ги останатите парови се чувствувавме важни. Бевме сигурни дека имаме повеќе секс од нив.

 

А кога завршивме со предизвикот, никој од нас не сакаше да престане. Одлучивме да продолжиме. Сега имаме секс најмалце 6 пати неделно и понатаму имаме желба еден за друг. Во брак сме 15 години, и двајцата се ближиме кон 40-тата, а еве прославуваме петти месец како секој ден имаме секс. Верувам дека и во иднина ќе продолжиме со оваа пракса. А доколку некогаш престанеме, знам дека ќе продолжиме.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 22 декември 2017 11:09:00
Напишано од Виолета