ВАЖНО! Бришачите потполно ќе се скршат доколку го правите ова кога ќе го стартувате автомобилот

 

Многу возачи во зима,особено кога температурите се во длабок минус,имаат големи проблеми кога се стартува автомобилот.Еден од нив се и бришачите.

 

img

 

Она што многу возачи не го знаат е дека би требало посебно да водат грижа за бришачите.Гумата на бришачите знаат да се залепат за шофершајбната,па ако ги уклучите во исто време кога и автомобилот,може да се скинат.

Се препорачува прво да се стартува автомобилот а нешто подоцна и бришачите.

 

 

Facebook impact:

Објавено среда, 11 јануари 2017 04:12:00
Напишано од Емилија