Издвојуваме

Издвојуваме

Одбележување на 5 јуни -Светскиот ден на животната средина

По повод 5 Јуни- Светскиот ден на животната средина, граѓанската иницијатива ОхридСОС на градоначникот на Охрид, Никола Бакрачевски, му врачи Барање за Мораториум на спроведувањето на активностите/проектите кои подразбираат намалување […]

Издвојуваме

Со отворен пристап до поголема ефективност на предавањата

Како резултат на соработката меѓу Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ и ЕЛТАМ – Асоцијација на наставници по англиски јазик, се одржа отворен семинар за наставниците по странски јазици […]

Издвојуваме

Ѕвони за Аква Парк, големо отворање на најзабавниот парк во градот

Аква- паркот во рамки на СЦ „Борис Трајковски“ под полна пареа се подготвува за третата сезона. На 10-ти јуни, среда, ќе се случува големо отворање на најзабавниот парк во градот, Аква […]

Издвојуваме

Биди дел од првиот климатски хакатон во Македонија! Вредни парични награди за најкреативните

Од денес, сите заинтересирани граѓани имаат можност да се пријават на првиот хакатон за климатските промени во Македонија и да предложат нови идеи и модули за надградба на апликацијата ‘Патувај […]

Издвојуваме

ОТО Мебел Маркет ќе го опремува просторот во Дневниот центар за деца со аутизам

Компанијата за изработка и производство на мебелТехнокооп, преку својот бренд за продажба на сериски мебелOTO Мебел маркет започнува со донаторска акција наменета за доопремување на просторија во Дневниот центар за […]

Издвојуваме

Гласајте за најдоброто македонско IoT решение на конкурсот Business Wall od Fame

Причина повеќе зошто да се вклучите и да го поддржите по Вас најдоброто македонско ИоТ решение е фактот што – и поддршката се исплати! Сите компании и нивните вработени кои ќе […]