Ознака: инвестиции

Вести

Димовски во Велес: 3.500 наши сограѓани минативе години добија работни места, инвестициите продолжуваат

Над 2.500 активисти на ВМРО-ДПМНЕ  ќе почнат со своите активности подготвителни за следната изборна кампања и целта ни е да имаме позитивна кампања, ќе зборуваме и за концептите и за […]

Вести

Над 200 милиони евра инвестиции во последните неколку години

Странските директни инвестиции во зоните се многу значајни за македонската економија, смета министерот за привлекување странски инвестиции Веле Самак.Честопати се водат полемики за тоа колку вределе и колку оставале профит во […]

Издвојуваме

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 5%, инвестиции во износ од 546,87 милиони денари и 115 нови вработувања во периодот јануари- септември 2016-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2016 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари […]

Локална самоуправа

Турски бизнисмени во посета на Прилеп

Триесетина турски бизнисмени од Измир, Република Турција, од 17 различни сектори (градежништво, текстил, металургија, рударство, мермер и руда, производство на храна) кои присуствуваат на меѓународната конференција „Унапредување на економскиот развој во […]

Вести

Анкета: Странските се инвеститори задоволни од инвестициските политики

Бизнис и инвестициските политики на Владата се поставени на стабилни основи, а странските вложувачи се задоволни од условите за водење бизнис и инвестирање во Македонија. Како најповолни ги посочуваат ниските […]

Вести

Четири нови странски инвестиции за 1.400 работни места

Четири нови странски инвестиции влегуваат во Република Македонија. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, објави дека четири компании ќе вложат капитал во земјава, вкупно ќе отворат повеќе од 1.400 работни места, […]

Вести

Груевски: За само 7 дена се одбележаа 4 големи инвестиции со над 2.700 нови вработувања

И покрај политичката криза во борбата против невработеноста  главен приоритет беше стимулирање  на нови инвестиции, привлекување странски компании, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во своето обраќање.-Ова нешто е скоро […]