Ознака: утре

Живот

Утре е Преображение, што треба а што не треба да се прави на овој голем празник

Преображение Господово е еден од оние осум големи христијански празници кој секоја година се слави на 19 август, кога, според народното предание, во зора почнуваат да се преобразуваат и гора […]

Живот

Утре е Свети Илија: Пророк кој пали и гаси на небото и земјата

Свети Илија беше Евреин. Живееше далеку пред Христа. Потекнуваше од градот Тесвит, по што и беше наречен Тесвиќанец. Кога се роди, околу него татко му виде Божји ангели како го […]

Живот

Каде се утре ќе нема струја?

Заради техничките зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат делови од општините Зелениково, Кисела Вода, Гази Баба и Ѓорче Петров. Како што соопшти РЦУК на Град […]

Живот

Во кои села во општина Сарај утре ќе нема струја?

Поради планиран технички зафат во дистрибутивната електро-мрежа во Град Скопје, утре без електрична енергија ќе останат корисниците од селата Арнакија, Семениште, Буковиќ, Ласкарци, Раовиќ и Чајлане во Општина Сарај. Како […]

Живот

Каде се во Скопје утре ќе нема струја?

Од “ЕВН Македонија“ АД е добиено известување, дека на ден 28.06.2019 година (петок), се планирани следните технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа во Град Скопје и без електрична енергија ќе останат: […]

Живот

Утре без електрична енергија неколку скопски општини

Поради технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа утре без електрична енергија ќе останат корисниците од општините Карпош, Сопиште, Ѓорче Петров, Аеродром, Гази Баба и Кисела Вода, соопштуваат од ЕВН Македонија АД. […]