Дестинации

Дестинации

Хотели направени од песок и сол

Имагинативноста и креативноста кај човекот отсекогаш барале канали преку кои ќе ја изразат увојата уникатност. Токму таков наплив на кретивност добиле дизајнерите кои ги креирале дел од најчудните хотели, креирани […]

Дестинации

Најромантичните хотели во светот

Ви ги издвојуваме најромантичните хотели во светот во кои може да уживате со вашите партнери во незаборавниот престој надополнет со многу чувствителни моменти. Срдечниот шарм е еден од највисоко рангираните […]

Дестинации

Дубаи – некогаш и сега

Дубаи е најатрактивната дестинација за многу луѓе ширум светот. Покрај тоа што е еден од најпосетуваните градови во светот, ДУбаи претставува и една од најдобрите и најповолни дестинации за бизнис […]

Дестинации

10те најпријателски градови во светот

Сите знаеме дека Германците и Французите се едни од најнегостопримливите луѓе во светот но што е со останатите земји? Постојат многу анкети за најнекултурниот домаќин во светот, како на пример […]

Дестинации

11-го­диш­ник ле­тал од Манчестер за Рим без па­сош и кар­та

Еди­на­е­сет­го­диш­но мом­че без па­сош, би­лет и бор­динг пас ус­пе­а­ло да стиг­не од Ан­гли­ја до Ита­ли­ја. Уп­ра­ва­та на ае­род­ро­мот во Ман­чес­тер и ави­о­ком­па­ни­ја­та “Џет2.ком” вче­ра со­оп­шти­ја де­ка спро­ве­ле ис­тра­га за да […]

Дестинации

5 причини набрзо да го посетите Rio de Janeiro

Rio de Janeiro отсекогаш претставувал една од најпопуларните дестинации во светот. Познатите веќе со децении го ставаат популарниот Cidade Maravilhosa меѓу најомилените места во светот.  Сега, Rio нуди уште повеќе […]

Дестинации

Порто – дестинација која не смеете да ја пропуштите

Оваа статија бездруго е посветена за оние ‘’грешници’’ кои земјата до Атлантикот најчесто ја поврзуваат со Лисабон, Кристиано Роналдо и егзотичниот португалски јазик. Откако ќе го посетите Порто сфаќате дека […]

Дестинации

Кои се најпосакуваните дестинации

Кои се тие места кој се наоѓаат на листата на речиси сите туристи во светот? Лондон оваа година секако беше главна туристичка дестинација во светот. Дијамантскиот краски јубијел кој беше одбележан […]