Занимливости

Технологија

Mozilla ја поправи опасната ранливост на новата верзија Firefox 16

Компанијата Mozilla, сопственикот на третиот светски најпопуларен интернет пребарувач, ги исправила претходно откриените слабости на новата верзија на Firefox 16 и повторно ја направи достапна за преземање, соопшти  официјалната интернет […]

Занимливости

Доставувач на пица убиен поради доцнење

Доставувач на пица е убиен во централниот дел на Мексико од гневен муштерија кој чекал на својата храна 40 минути, објавија во четвртокот, објавија  официјални полициски извори.    Телото на […]

Занимливости

Два милиона мито за упис на Харвард

Брачна двојка од Хонгконг го тужи поранешниот харвардски професор дека им зел два милиона долари ветувајќи им оти нивните синови ќе ги запише на славниот универзитет Харвард. Ова во четвртокот […]