Рижотото може да биде секакво – посно, со печурки, со тиквички, морски плодови, доматно рижото. Најважно е оризот да се пржи на тивко, и тоа исклучиво на масло за јадење, […]
Кулинарство
Трик: Совршено испржени јајца на око
За совршено испржени јајца на око е битно тавчето да не се лепи и маслото да е загреано на средна температура. Но, за совршен круг, постои мал трик кој секога успева.Едноставно, […]
Сок што ги победува сите алергии
Алергиите во последно време се многу чести. Понекогаш можеме и сами нешто да сториме и тоа во исхрната. Препорачуваме сок кој може да помогне.Состојки: 1 морков 2 портокали половина краставица […]
Брускети со моцарела и домати
Состојки: – 2 врзопа босилок – чешне лук – 30г пармезан – 6 лажици маслиново масло – сол, бибер – 1 француски багет – 250 г домати – 125 г […]
Брзи, лесни и без јајца. Подгответе ги најбрзите слатки колачиња
Овие слатки колачиња без јајца се благи и многу вкусни! Целосно погодни за појадок во периодот на летните горештини.Состојки: 250гр маргарин 300гр павлака 2,5- 3 чаши брашно Пола кесичка прашок […]
Освежителен пијалок од лубеница и краставица кој мора да го пробате
Идеален напиток за летните деновиПотребни состојки: 750 грама лубеница (исечкана на коцки и исчистена од семки) 1 краставица (исечкана на коцки) четвртина чаша сок од зелен лимон 2 лажици мед […]
Која е разликата помеѓу сладолед и гелато?
Разликата помеѓу гелато и сладолед, луѓето најчесто не ја знаат, или само мислат дека гелато е италијанското име за сладолед, што е точно, но сепак има важна разлика.За разлика од […]
Пица во шолја готова за 2 минути
Потребни состојки: 4 лажички брашно 1/4 лажичка прашок за печиво прстофат сода бикарбона 1/4 лажичка сол 3 лажички млеко 1 лажичка маслиново масло 1 лажичка сос од домати 1 преполна […]