Ознака: избирачки список

Вести

Лагата со фантомски гласачи го закопа СДСМ

Активната регистрација на спорните гласачи заврши. До истекот на рокот вкупно 8922 лица поднеле апликација за да останат на избирачкиот список. 30.580 лица ќе бидат избришани од списокот. Тие последна […]

Вести

Заврши рокот за пријавување на спорните гласачи во ДИК

Заврши рокот за пријавување на спорните гласачи во канцелариите на ДИК. Објавени беа имињата на 39.502 гласачи кои се сметаа за спорни во Избирачкиот список.Заклучно до вчера до 12 часот, […]

Вести

Вкупно 5022 граѓани со спорни записи пријавени во ДИК

Вкупно 5.022 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список, се пријавиле до денеска напладне во […]

Вести

ДИК: Пријавени се 2137 граѓани од листата на спорни гласачи

Заклучно со денеска, 05.08.2016 година, до 12:00 часот, до Државната изборна комисија се пријавиле вкупно 2137 граѓани чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, […]