Ознака: Општина Аеродром

Локална самоуправа

Дезинфекција во поплавените подрачја во Општина Аеродром

Од вчера, 11.8.2016 година, во поплавените подрачја во Општина Аеродром почна процес на дезинфекција на исчистените домови, кои беа зафатени од катастрофалната поплава.Во соработка со Институтот за јавно здравје, екипите […]

Вести

ПОСЛЕДИЦИ ОД СИЛНОТО НЕВРЕМЕ: Пукнаа водоводни цевки во Аеродром!

Во скопската населба Аеродром вечерва дојде до појава на свлечиште на локација на која е започната изградба на нова зграда.Град Скопје апелираше граѓаните да не излегуваат од дома доколку навистина […]

Локална самоуправа

Трајановски и Коневски пуштија во употреба две улици во Мичурин

Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, заедно со градоначалникот на општина Аеродром Ивица Коневски, пуштија во употреба две улици во најстарата населба во Аеродром – Мичурин.Проектот опфати изградба поточно реконструкција […]