Ознака: Валандово

Издвојуваме Коментари

Спире со сите сили за Мицко се бореше, ама Мицко и тебе те избања а?

Денес ударна вест беа новиот бран на апсења. Овој пат за органзирање на крвавиот четврток. Одреден е притвор за поранешните високи функционери на ВМРО ДПМНЕ, Спиро Ристовски и Миле Јанакиески. […]

Избор на уредникот

Филип Петровски: Навреме предупредив за катастрофата

Статус на Филип Петровски од март оваа година. Каде што го деконструира местењето на конгресот визави денешната погубна политичка состојба во која што се наоѓа Македонија, а истовремено придружена со […]

Избор на уредникот

Амди Бајрам смета дека е подобро тој да е претседател на ВМРО, алудирајки на наместениот конгрес и изборот на Мицкоски

Амди Барјам се исмеа, ама сериозно се исмеа со ДПМНЕ односно со изборот на Мицкоски. Како што рече во својот настап на ТВ рече дека сите тие се за него […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици

Браќа и сестри Македонци, Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици. Ние сме горда нација и затоа и ги подигнавме овие спомен обележја. Нашата душа не можат […]

Избор на уредникот

Сајтот Коложег праша: кој ќе ја одбрани Македонија?

Така што во Македонија на официјалната внатрешна политичка сцена остана идеолошка пустош и само две клиентелистички врхушки на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, купени и уценети од Дип Стејт, и двете без […]

Издвојуваме

Филип Петровски: учествувате на наместен конгрес, историјата ќе биде немилосрдна

Обраќање до делегатите од Валандовскиот конгрес и сите членови на ВМРО-ДПМНЕ, Почитувани браќа и сестри, во пресрет на историските моменти кои следат, а тоа е и нелигитимниот конгрес, сакам да […]

Избор на уредникот

Интервју со Филип Петровски: Нема ни „ф“ од фер битка

Писмото што поранешни и сегашни функционери на ВМРО-ДПМНЕ го испратија доизвршниот комитет на партијата стигна и до јавноста. Што точно се случува на терен, што ги изреволтира толку? – На […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Груевски го поставува Мицковски за претседател на наместен конгрес

Хмммм, станува интересно, до некаде и патетично.. Додека јас размислувам дали од кога ќе станам претседател, еден од моите потпретседатели да биде избран од месните комитети, другиот да биде избран […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Базата не се слуша веќе подолг период и служи само како бројка

Отворено писмо до медиумите, граѓаните на Македонија и членовите на ВМРО- ДПМНЕ во пресрет на веќе компромитираниот и нелигитимен конгрес. Почитувани, Чувствувам голема одговорност и должна почит кон секого од […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Да излеземе на дуел за членовите да знаат кого бираат!

Почитувани, Во контекст на престојниот конгрес, а се со цел транспарентно преставување пред македонската јавност заради решавањето на стратешките прашања кои ќе следат, а во Америка како постојана пракса и […]