Филм

Филм

“Amadeus” 1984

Уникатната приказна за големиот композитор Wolfgang Amadeus Mozart раскажана од неговиот таен  ривал Antonio Salieri Во режија на Milos Forman 1984 година снимен е овој маестрален филм со прекрасна музика, […]

Филм

“The Shawshank Redemption”

Филмот е прекрасна приказна која го опишува животот на затворениците во затворот Шошенк. Главните улоги се на Tim Robbins i Morgan Freeman кој воедно е и наратор во текот на […]

Филм

Рекорден број пријави за Оскар за најдобар странски филм

Американската Академија за филмски уметности и науки примила рекорден број пријави за натпреварувањето за Оскарот за најдобар странски филм, категорија за којашто свои филмови годинава пријавија дури 71 земја, меѓу […]

Филм

”Од Рим, со љубов”

Откако Вуди Ален не воодушеви сите со неговиот последен филм за париската приказна, 'Midnight in Paris', во кината стигна уште еден негов филм од европската разгледница, овој пат збогатена со […]